otrdiena, 2019. gada 23. aprīlis

Asociācijas metodiskā semināra rezumējums


2019. gada 6. aprīlī I.Ziedoņa muzeja ziemas rezidencē Sporta ielā 2 notika Latviešu valodas un literatūras skolotāju asociācijas pavasara metodiskais seminārs, kurā piedalījās 44 dalībnieki.
 Galvanie semināra temati divi.
1.      Iepazīšanās ar I. Ziedoņa interaktīvā  muzeja jauno alternatīvo projektu - literatūras stundu muzejā “ I.Ziedoņa klase”, kurā ar 3 autora pasakām ir iespējams piedalīties  I. Ziedoņa izlaušanās spēlē. Tās mērķis- iepazīstināt ar Imanta Ziedoņa personību un daiļradi, attīstīt audiovizuālo uztveri, izziņas prasmi un spēju daudzveidīgi strādāt ar tekstu”.
Sīkāk  - www.fondsviegli.lv/ziedona-klase
Ar projektu iepazīstināja muzeja darbinieces Žaneta Jaunzeme- Grende un Elizabete Pavlovska.
2. Pamatskolas un vidusskolas  literatūras standartu un to projektu apspriešana, ko vadīja “Skola 2030” ekspertes Franču liceja latviešu valodas un literatūras skolotājas Lita Silova un Inese Lāčauniece; ar pamatskolas jautājumiem iepazīstināja Rīgas Franču liceja latviešu valodas un literatūras skolotāja Signe Ābola. Par vidusskolas standarta projekta saturu  no zinātnieka un augstskolas pasniedzēja perspektīvas viedokli pauda LU Humanitāro zinātņu fakultātes lektors  Mārtiņš Laizāns. Sarunā par vidusskolas literatūras standarta projektu akcentēts:
1) asociācijas skolotāju redzējums, kam jābūt kultūras un mākslas jomas standartā  saistībā ar literatūru, pamatā ir saskatāms;
2) galvenais, pie kā vēl rosināts  strādāt:
ü  kultūras un mākslas terminu precizēšana, kas derīga visiem mākslas veidiem;
ü  vidusskolēnam piemērotu prasību saskaņošana mākslas mācību priekšmetu sasniedzamajos rezultātos;
ü  literāru tekstu saukt par daiļliteratūras tekstu nošķiršanai no cita veida tekstiem.
                                                                                          A.Vanaga




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru