pirmdiena, 2013. gada 2. septembris

Apsveikums jaunajā mācību gadā





Cienījamie kolēģi un domubiedri!
       Vasara ir galā, un grūtais, bet piepildītais Mūsu Laiks atkal sākas. Zīmīgi, ka šogad- ar 2. septembri, laikam lai ievilktu elpu ļoti svarīgam garīgās dzīves gadam: turpinās mūžīgais Imanta Ziedoņa ceļš tautā, kurš mums visādi savos audzēkņos veicināms, O.Vācietim-80, Latvijai-95, jaunā Gaismas pils nāk gatava... Būs arī pārvaramas problēmas: vērā ņemams, ka 12. klasei visi svešvalodu CE tiks kārtoti martā, ka 12. klasē pazūd gandrīz mēnesis mūsu dārgā laika latviešu valodai un literatūrai, ka latviešu valodas CE 1. daļā tiks pēc būtības mainīta forma un nebūs tests; notiek 8.-9.klašu olimpiādes organizētāju maiņa. Ceru, ka VISC to atļaus rīkot Rīgas pašvaldībai, ko metodiskais centrs ir gatavs uzņemties. Iecerēts, ka tā notiks ar moto: „Sen to Rīgu daudzināja” ( Rīga folklorā, literatūrā, Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta utt.). Mums jāapspriežas, kā reaģēt uz valdības nespēju novērtēt, ka katras tautas garīgums atrodams labā skolotājā. Un, protams, visbūtiskākais- katras/katra mūsu skolas radošā ikdiena un skolas svētki.
   Vēlu  gan svarīgas pozitīvas pārmaiņas, gan stabilitāti mūsu kopīgajā profesionālajā un jūsu personiskajā dzīvē! Lai dzīves mazie un lielie prieki ir spilgti un krāsaini!
       Lai bagātas, piepildītas asociācijas biedru tikšanās 2013./2014.mācību gadā, jo mēs esam gaišs un saliedēts spēks!
Jūsu  
Anita Vanaga
P.s. Šekspīra brauciens bijis bagātīgiem iespaidiem, par ko priecājos. Dāvinu J.V.Gētes monumenta foto Borgēzu pils parkā Romā no manas šīs vasaras ceļojuma kolekcijas.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru