pirmdiena, 2022. gada 15. augusts

LVLSA pārstāvju tikšanās ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci 2022. gada 12. augustā

         12.08.2022. asociācijas pārstāvji – Anda Tora, Arnita Čoiča, Ingrīda Segliņa, Agnese Puķe, Normunds Dzintars un Anita Vanaga -  tikās ar izglītības un zinātnes ministri Anitu Muižnieci. Piedalījās arī izglītības un zinātnes ministres padomnieks Jānis Ozols un Izglītības un zinātnes ministrijas Izglītības departamenta direktora vietniece vispārējās izglītības jomā Ilze Seipule. Tikšanās laikā tika pārrunāts par latviešu valodas un literatūras skolotāju grūtībām atrast un pielāgot piemērotus materiālus  jaunā mācību satura īstenošanai (skolas 2030 materiālu pieejamība, iespējams, arī kvalitāte,  tikšot uzlabota). Ministre ieteica izmantot  platformu skolo.lv kā palīgrīku, kas tiek pilnveidots.

         Pedagogu atalgojuma modelis 2022./2023.gadā funkcionēs tā, ka skolotāju atalgojums nedrīkstēs būt zemāks par pagājušā gada atalgojumu. Tika runāts arī par covid izplatību rudenī un klātienes mācību saglabāšanu, kā arī augstskolu pedagoģisko programmu nesakārtotību un mazo jauniešu interesi par skolotāju profesiju, kas šobrīd ar pārslodzi strādājošajiem pedagogiem rada izdegšanas izjūtu.

   Ministre iepazīstināja arī ar pagarinātā mācību gada projektu, kas paredz visiem mācības līdz Jāņiem, ar valsts eksāmenu sesiju jūnijā,  savukārt pārejās klases jūnijā mācības noslēdz ar dažādiem projektiem, mācību ekskursijām utt. Tas tomēr neatrisinās skolotāju pienākumu slodzi eksāmenu laikā, kad pārejām klasēm nevarēs nodrošināt pilnu mācību dienu, kamēr skolā nebūs atrisināts skolotāju palīgu jautājums.

A.Vanaga



 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru