pirmdiena, 2022. gada 22. augusts

Valstiskuma balva Knutam Skujeniekam

 

“ES nāku no mazas tautas…” ( K.Skujenieks)

Valstiskuma balva 2022.gadā piešķirta dzejniekam, tulkotājam un nacionālo vērtību aizstāvim dzīvē un literatūrā Knutam Skujeniekam, kurš paspēja šo ziņu saņemt, vēl šajā saulē būdams. Asociācijas vārdā tiku uzaicināta 21.08.2022. piedalīties Valstiskuma balvas pasniegšanas ceremonijā Rīgas pilī, kas ir patiesi nozīmīga atzinība visiem latviešu valodas skolotājiem kā valodas un nacionālās kultūras kopējiem izglītībā, ko par pamatvērtībām valsts pastāvēšanai definējis arī dzejnieks. Pasniegšanas ceremonijā piedalījās Valsts prezidents E.Levits, iepriekšējie Valsts prezidenti, Saeimas priekšsēdētāja I.Mūrniece, biedrības “4. maija Deklarācijas klubs” prezidente V. Čebotarenoka, politiķi, rakstnieki, tajā skaitā mums labi pazīstamais K.Vērdiņš, sabiedriskajā darbībā nozīmīgi cilvēki. Ceremonija notiek jau otro gadu 21. augustā, jo tā ir konstitucionālā likuma “Par Latvijas Republikas valstisko statusu” pieņemšanas un Latvijas Republikas faktiskās neatkarības atjaunošanas diena. Iepriekšējais laureāts - teologs un Integrālās izglītības institūta direktors Juris Rubenis.

Lielisks priekšlasījums par K.Skujenieka devumu Latvijai bija dzejniecei Inesei Zanderei. Un bezgala skaistas dziesmas ar K.Skujenieka vārdiem izpildīja D. Kalniņš un koris.

Pasākums tika raidīts LT1 televīzijā 21.augustā plkst.17.00.

Liekas - pirmo literatūras stundu veltīšu K.Skujeniekam un vērtībām – godaprātam, darbībai bez skaļuma un pašslavināšanās, ironijai par nepieņemamo un bezgalīgai mīlestībai pret Latviju.

Foto: K.Skujenieka vārdus lasa dēls Jānis Skujenieks un mazdēls Emīls Skujenieks.

Vēlot sabalansētu dzīvi un prieku par skolotāja

misiju 2022./2023.m.g.

A.Vanaga

 


 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru